E Floriánek

Chraňte své úspory

4.10.2020
Posted by
Nezařazené

Jak vidíte naši současnou situaci? Není to vůbec žádná sláva, že? To, co vidíme kolem sebe, rozhodně nevzbuzuje přehnaný optimismus. Pomalu všichni v našich řadách jsou skeptičtí a nevidí budoucnost nijak růžově. A to ovlivňuje všechno, stabilitu naší měny nevyjímaje. Česká koruna slábne, ceny rostou a ti, kdo si dokázali v minulosti něco našetřit, mohou jenom přihlížet, jak hodnota jejich úspor mizí v nenávratnu.

zlaté placky

Je to smutné, ale je to prostě tak. A nezdá se, že by v blízké budoucnosti nastal obrat k lepšímu. A tak je třeba uvažovat o tom, jak své pracně vydělané peníze před znehodnocením uchránit. A jak všichni víme, není možností, jak toho dosáhnout mnoho. Ten, kdo chce ochránit hodnotu svého majetku, musí investovat do dost rizikových finančních produktů, kde ale hrozí spíše to, že člověk neuvidí už ani to, co do nich vložil, než že se dočká horentních úroků, nebo…
Nebo se dá investovat do zlata. Výkup zlata či naopak jeho prodej je totiž právě v takových nejistých dobách, jako je ta naše, jediným stoprocentně jistým způsobem, jak ochránit své finance před znehodnocením. Zlato má totiž svoji nespornou hodnotu, která nemizí ani v těžkých časech, a je tak nasnadě, že čím je měna znehodnocenější, tím víc se jí za zlato dostane. A ten, kdo sází na zlaté rezervy, tak má jisté, že své naspořené peníze sice před znehodnocením neuchrání, ale když své zlato prodá, dostane jich víc, čímž se jeho ztráta vykompenzuje.

zlato na sametovém podkladu

A právě to je důvod, proč lidé, kteří mají přebytečné peníze, tyto ve zlých dobách, jako je i naše současnost, investují právě do zlata. A proč naopak ti, kdo potřebují peníze, právě v takových dobách své zlato prodávají, aby za něj dostali co nejvíc. A můžete tak činit i vy. Švýcarské zlaté cihličky se u nás totiž prodávají komukoliv, a to navíc i bez jednadvacetiprocentní DPH. A kdo by nechtěl mít své jisté?

Rubriky

  • Žádné rubriky